Moeiteloos Helen

Moeiteloos Helen is een bewustzijnsmethode. Deze bewustzijnsmethode is ontwikkeld door Marlon Brammer. Het uitgangspunt bij Moeiteloos Helen is dat ‘alles’ al in ons aanwezig is. Alle inzichten en oplossingen zijn aanwezig in ons onderbewustzijn. Zo ook het zelfhelende vermogen. Er hoeft niets veranderd te worden aan je denkwijzen of gedrag. Deze aspecten veranderen gelang de therapie doordat je opnieuw leert luisteren naar je lichaam en emoties.

Verkeerde omgang met emoties en lichamelijke signalen

Vaak raken mensen geblokkeerd omdat ze niet weten hoe ze met bepaalde emoties en lichamelijke klachten om moeten gaan. Ratio, opvoeding en oude overtuigingen spelen hier vaak een grote rol bij. Door deze aspecten hebben we vaak niet goed geleerd om naar ons lichaam en onze geest te luisteren. Hierdoor verwerken wij emoties op verkeerde wijzes waardoor er in een later stadium problemen kunnen ontstaan.

Doordat ratio en gevoel op een bepaald moment niet meer met elkaar kunnen samenwerken, ontstaat er een disbalans die leidt tot emotionele blokkades. Voorbeelden hiervan zijn depressie, angst, burn-out, overspannenheid. Fysieke blokkades uitten zich vaak in hartkloppingen, hoge bloeddruk, onverklaarbare pijnen en chronische ziektes. Een veelvoorkomend verschijnsel is dat mensen vaak nog harder in verzet gaan wanneer een van deze blokkades optreedt. Hierdoor belandt men in een negatieve spiraal die veel energie en levensvreugde kost.

Sessies Moeiteloos Helen

Via de Moeiteloos Helen methode help ik je om te leren luisteren naar je lichaam en emoties in plaats van er tegenin te gaan of weg te stoppen. Door weer te gaan luisteren naar je lichaam en je emoties, zonder oordeel, zonder conclusies, met een open mind, zonder verzet en in volledige overgave en alles toe te laten, kom je weer in contact met jezelf. Je lichaam en geest komen in balans en je wordt meer ontspannen. Je zult merken dat je levensenergie gaat stromen en je begint te stralen.

Lukt het niet om tot de diepere lagen in jezelf te komen? Dan kunnen we overgaan tot een pijnbevrijdingssessie. Tijdens de sessie ga je liggen op de behandeltafel. Ik zoek vervolgens intuïtief naar blokkades in je spieren (voornamelijk benen, rug, armen en nek). Door hier harde druk op uit te oefenenen, zal de pijn naar boven komen. Onderdrukte emoties en pijnen komen naar boven en uit zicht vervolgens in een  emotionele ontlading. De emoties die hierdoor geuit worden, brengen je weer terug in je lichaam. Je zult merken dat je hierdoor direct al meer ruimte en ontspanning ervaart.

Meer informatie over Moeiteloos Helen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!