Moeilijk om je ouder wordende lichaam te accepteren?

Tijdens de overgang vinden allerlei lichamelijke veranderingen plaats. Denk hierbij aan opvliegers, spierspanning, gewichtstoename en nog veel meer. De hormoonverandering verandert niet alleen je lichaam, ook je manier van denken verandert. Hoe ga je om met deze grote veranderingen? Mag je überhaupt ouder worden van jezelf?

Daarnaast ervaren vrouwen in de overgang vaak psychische veranderingenJe zorgt niet meer voor de kinderen maar voor ouders of kleinkinderen. Terwijl de behoefte om te zorgen juist minder wordt (doordat je oestrogeen afneemt). Waarschijnlijk denk je dan ook regelmatig ‘En ik dan?’.

Ga ‘Mindful’ door de overgang heen

De menopauze met de daarbij behorende klachten kan als vervelend ervaren worden, maar dit hoeft niet zo te zijn! De overgang kan ook heel ‘relaxed’ verlopen. Daarom help ik vrouwen bij de overgang naar de tweede helft van hun leven. Met het programma ‘Mindful door de overgang’ leer je omgaan met de overgangsverschijnselen. Zowel lichamelijk als mentaal. Het doel is om je lichaam en de nieuwe levensfase te accepteren, zodat je lekker in je vel blijft zitten.

Door in groepsverband bezig te zijn met de thematiek, inclusief de nodige humor, merk je dat je niet alleen staat in jouw gevoel. Samen leren we van elkaar. De volgende onderdelen komen tijdens het programma aan bod:

  • Wat de overgang is en wat je moet weten over dit proces
  • Hoe hormonen werken en welk effect zij hebben (stemmingswisselingen, angsten, minderwaardigheidsgevoelens)
  • Hoe je omgaat met stress
  • Tips voor de omgang met levensvragen die naar boven komen (verkeerde keuzes, gemiste kansen)
  • Hoe je omgaat met opvliegers
  • Hoe je zorgt voor jezelf

Naast veel informatie over de menopauze, leer je hoe je ‘mindful’ door deze periode gaat. Je krijgt handvatten die helpen bij opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen, angsten, onzekerheid en stress. Verder ontvangen deelnemers een werkboek (inclusief werkbladen) met daarin informatie over wat er tijdens de training besproken wordt.

Inschrijven ‘Mindful door de overgang’

Heb je moeite met je veranderende lichaam accepteren? Ervaar je overgangsklachten die hinderlijk zijn? Ik help en begeleid je graag door dit proces via ‘Mindful door de overgang’.

Mindful door de overgang bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten. De bijeenkomsten worden iedere zondagavond van 19:30 tot 22:00 gegeven in Haarlem gegeven in Haarlem. De totale kosten bedragen 325 euro. Uiteraard zijn koffie, thee, lekkers en de benodigde materialen hierbij inbegrepen.