Mindful door de overgang

Moeilijk om je ouder wordende lichaam te accepteren?

vrouwen in de overgang klachten menopauze

Tijdens de overgang vinden allerlei lichamelijke veranderingen plaats. Denk maar aan opvliegers, spierspanning, gewichtstoename en nog veel meer.

Maar de hormoonverandering verandert niet alleen je lichaam. Ook je manier van denken verandert. Hoe ga je om met deze grote veranderingen? Mag je überhaupt ouder worden van jezelf?

Daarnaast ervaren vrouwen in de overgang ook  psychische veranderingen. Je zorgt niet meer voor de kinderen maar voor ouders of kleinkinderen. Terwijl, doordat je oestrogeen afneemt, de behoefte om te zorgen juist minder wordt.

Waarschijnlijk denk je dan ook regelmatig: ‘En ik dan??’.

De overgang hoeft niet vervelend te zijn

De menopauze met de daarbij behorende klachten kan dus als vervelend ervaren worden, maar dit hoeft niet zo te zijn! De overgang kan ook heel ‘relaxed’ verlopen.

Daarom help ik vrouwen bij de overgang naar de tweede helft van hun leven. Dit hoeft geen crisis te zijn!

Met het programma ‘Mindful door de overgang’ leer je omgaan met de overgangsverschijnselen, zowel lichamelijk als mentaal.  Het doel is om je lichaam en de nieuwe levensfase te accepteren, zodat je lekker in je vel blijft / zit.

Door in groepsverband bezig te zijn met de thematiek, inclusief de nodige humor, merk je dat je niet alleen staat in jouw gevoel. Samen kunnen we van elkaar leren.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Wat de overgang is en wat je moet weten over dit proces;
  • Hoe hormonen werken en welke ffect zij hebben (stemmingswisselingen, angsten, minderwaardigheidsgevoelend);
  • Hoe je omgaat met stress;
  • Tips voor de omgang met levensvragen die naar boven komen (verkeerde keuzes, gemiste kansen);
  • Hoe je omgaat met opvlieger;s
  • Hoe je zorgt voor jezelf.

Naast veel informatie over de menopauze leer je dus hoe je ‘mindful’ door deze periode gaat. Je krijgt handvatten die helpen bij opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen, angsten, onzekerheid en stress.

Verder ontvangen deelnemers een werkboek (inclusief werkbladen) met daarin informatie over wat er tijdens de training besproken wordt.

Voor specifiek en persoonlijk advies werk ik samen met Michelle van Iersel van Care for Women.

 
Ja, ik wil op een prettige manier door de overgang

Inschrijven Mindful door de overgang

De kosten zijn 325 euro voor 8 bijeenkomsten, inclusief koffie/thee/koek en een telefonisch intakegesprek van 30 minuten. Er zijn matjes, dekens en zitkussen aanwezig op de locatie.

– Het programma wordt gegeven in Haarlem (op zondagavond van 19:30 tot 22:00 uur).

Heb je dus moeite met je veranderende lichaam accepteren? Ervaar je al overgangsklachten die hinderlijk zijn? Ik help en begeleid je graag door dit proces. Je kunt jezelf inschrijven via het onderstaande formulier.

 

Je kunt ook bellen (06 125 941 37) of e-mailen naar info@inbalanshypnotherapie.nl.