Omgaan met angst

In sommige situaties waarin angst niet nodig is kan je toch veel angst ervaren. Je raakt dan in paniek en blokkeert jezelf. Dit is een niet-reële angst. Wanneer je dagelijks meer dan 2 uur bezig bent met de angst, wordt de angst echter een fobie genoemd. Denk hierbij aan: faalangst, spreekangst, vliegangst, rijangst, hoogtevrees, claustrofobie, straatvrees of sociale fobie.

Een angst behoedt je om in een bepaalde situatie de controle over jezelf te verliezen. Angst heeft dus eigenlijk een beschermende functie. Maar een angst kan je ook behoorlijk in de weg zitten. Zo belemmeren ze je levensstijl en bezorgen ze lichamelijke reacties die je liever niet hebt (zoals blozen, transpireren, stotteren, buikpijn, trillende lip of benen).

De bovenstaande fobieën kunnen het leven sterk verhinderen, zowel in de privé sfeer als zakelijk. Zo kan het erg vervelend zijn wanneer je een presentatie moet geven voor een volle zaal mensen, terwijl je last van spreekangst hebt. Of wanneer je regelmatig de snelweg over moet, waarbij je met een extreem gespannen lijf achter het stuur zit.

Angststoornis overwinnen met hypnose

Hypnotherapie is een zeer effectieve vorm van therapie om een angststoornis te overwinnen. Via hypnose ga je terug naar momenten waarin je deze angst ervoer, om zo scherp te krijgen wat er precies gebeurt. Deze informatie ligt namelijk ligt diep verborgen in je onderbewustzijn, en heeft een directe link met een gebeurtenis in je verleden. Hypnotherapie is daarbij de enige manier om in het onderbewustzijn te ‘duiken’. Door de interventie die ik inzet, krijg je vervolgens inzicht in het ‘hoe’ en ‘waarom’ van je angst.

Na de sessie(s) kan je de angst zelf ombuigen of de verantwoordelijke oorzaak zelfs verwijderen. Je leeft dan voortaan zonder de angst die het leven nu belemmert.

Meer informatie over hypnotherapie?

Ben je geïnteresseerd in de hypnose behandeling tegen angst? Maak dan een afspraak via de onderstaande button.