Overgewicht

Behandeling tegen overgewicht

Overgewicht ontstaat doordat iemand langere tijd via voeding en dranken meer energie ontvangt dan dat het lichaam verbruikt. Daarnaast wordt er over een langere periode te weinig bewogen.

Energierijk voedsel is ook makkelijk en overal verkrijgbaar. Daarnaast is de noodzaak om te bewegen minimaal geworden. Dit komt doordat vrijwel iedereen over een auto beschikt en we een goed openbaar vervoersnetwerk hebben. Bovendien wordt tijdsgebrek vaak aangevoerd om niet naar de sportschool te gaan.

Voor Europese bevolking wordt gesproken over overgewicht als de BMI tussen 25 en 30 is. Is de waarde hoger dan 30 dan wordt er gesproken over obesitas.

Maar overgewicht brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee

Overgewicht kan voor serieuze gezondheidsrisico’s zorgen. Denk maar aan:

• Diabetes Type II;
• Hoge bloeddruk;
• Hart- en vaatziektes
• Verhoogde kans op kanker;
• Gewrichtsontstekingen en -slijtage;
• Vruchtbaarheidsproblemen.
• Ademhalingsproblemen (zoals kortademigheid en apneu);

“Waarom lukt afvallen nou niet?”

Naast de lichamelijke klachten vormen zich ook psychische problemen. Mensen met overgewicht ervaren vaak stigmatisering en discriminatie. Dit kan weer een enorme invloed uitoefenen op het zelfvertrouwen en functioneren.

De mensen die mijn praktijk bezoeken hebben vaak al vele diëten gevolgd, meestal onder begeleiding van een diëtist.

De eerste stap naar een gezonde levensstijl begint met gezond eten en voldoende bewegen. Ook blijven bewegen is vaak een issue. Het lijkt wel onmogelijk om de gezonde levensstijl te behouden, met een jojo-effect als gevolg.

De virtuele maagband: zeer effectief tegen overgewicht

In mijn praktijk gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw overgewicht. Door met hypnose veranderingen aan te brengen in jouw onderbewustzijn, kunnen we voorkomen dat het (over)gewicht terug blijft komen.

Zo gaan we werken aan jouw onverwerkte emoties en negatieve overtuigingen. Deze ‘houden’ je namelijk dik. We gaan hieraan werken zodat je een positief zelfbeeld opbouwt, en je staat bent om je eigen levensstijl blijvend en positief te veranderen.
 
Welke onbewuste emoties en overtuigingen houden jou gevangen?
Wil je graag werken aan je overgewicht én een positief zelfbeeld opbouwen? Maak dan een afspraak via de onderstaande button.

 
Ja, ik wil afvallen met de virtuele maagband
 


Meer informatie over een angststoornis overwinnen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met de praktijk.