Omgaan overgewicht

Overgewicht ontstaat doordat iemand langere tijd via voeding en dranken meer energie ontvangt dan dat het lichaam verbruikt. Daarnaast wordt er over een langere periode te weinig bewogen.

Energierijk voedsel is ook makkelijk en overal verkrijgbaar. Daarnaast is de noodzaak om te bewegen minimaal geworden. Dit komt doordat vrijwel iedereen over een auto beschikt en we een goed openbaar vervoersnetwerk hebben. Bovendien wordt tijdsgebrek vaak aangevoerd om niet naar de sportschool te gaan.

Overgewicht kan voor serieuze gezondheidsrisico’s zorgen. Denk hierbij aan: diabetestype II, hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, verhoogde kans op kanker, gewrichtsontstekingen en -slijtage, vruchtbaarheidsproblemen en ademhalingsproblemen (zoals kortademigheid en apneu).

Naast de lichamelijke klachten vormen zich ook psychische problemen. Mensen met overgewicht ervaren vaak stigmatisering en discriminatie. Dit kan weer een enorme invloed uitoefenen op het zelfvertrouwen en functioneren.

De virtuele maagband: zeer effectief tegen overgewicht

In mijn praktijk gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw overgewicht. Door met hypnose veranderingen aan te brengen in jouw onderbewustzijn, kunnen we voorkomen dat het (over)gewicht terug blijft komen.

Tijdens de sessies gaan we werken aan jouw onverwerkte emoties en negatieve overtuigingen. Deze ‘houden’ je namelijk dik. We gaan hieraan werken zodat je een positief zelfbeeld opbouwt, en je in staat bent om je eigen levensstijl blijvend en positief te veranderen.

Wil jij werken aan je overgewicht én een positief zelfbeeld opbouwen?

Maak direct een afspraak met mij! Ik help je de oorzaak van jouw overgewicht te achterhalen? En help jou op weg om overgewicht de baas te worden.