Anita Koese

Rond mijn 35e (ik was toen getrouwd, moeder van 2 prachtige dochters en werkte part-time) begon er langzaam in mij iets te ontwaken. Er borrelden vragen in mij op: wie ben ik eigenlijk? Wat voor leven leid ik? Wil ik dit wel? Is er nog meer? Op dat moment begon mijn zoektocht. Toen ik mezelf en de wereld om mij heen beter begreep, heb ik een aantal belangrijke en ingrijpende stappen gezet. Eén daarvan was: kiezen voor mijzelf en mijn geluk. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar dat is het niet.

Leven vanuit je kracht, vanuit wie je werkelijk bent, vrij van angsten, dat voelt als vrijheid en genieten.

Met deze mindset heb ik een voorbeeld gesteld aan mijn kinderen die veel beter floreerden bij een gelukkige moeder dan bij een ongelukkige moeder. Mijn gestrande huwelijk heeft mij een heel belangrijke levensles geleerd: sta voor wie je bent en wees trots op jezelf.

Daarna kon ik mijn blik naar buiten richten en de verdieping zoeken in mijn medemens: Wat zijn diens achtergronden? Hoe komt het dat je zo geworden bent zoals je bent? Wat is er op jouw pad gekomen? Hoe heb je daarmee kunnen leven? Waarom gedraag je je zoals je doet? Hoe kan je leren leven met je verleden en met plezier? En vooral ook: in balans in het heden leven?

Hypnotherapie was een logische keuze

Uiteindelijk leidden de hiervoor genoemde vragen mij naar de HBO-opleiding Hypno- en Regressietherapie bij de TranceArt Academie in Den Haag. Door middel van hypnose kan je contact maken met het onderbewuste. Je kan op zoek gaan naar patronen die ergens in je leven ontstaan zijn met de daarbij behorende overtuigingen en overlevingsstrategieën.

Het voelde voor mij persoonlijk heel logisch om hier op een respectvolle manier mee te werken, te verwerken en te transformeren. Zeker gezien mijn achtergronden.

Mijn uitgangspunt is dat gedachteprocessen in je hoofd worden beïnvloed door allerlei onbewuste ervaringen met daarin verborgen emoties, overtuigingen en beslissingen. Deze onbewuste processen uiten zich zoals ze werkelijk zijn in je lichaam! Daar ligt de onbewuste informatie opgeslagen. Met behulp van de juiste therapie help ik je bij het vinden van deze informatie. Ik help jou om je kracht te vinden en weer vol trots in het leven te staan.

Opleiding en cursussen

Educatie

Hypno- en regressietherapeut

(TranceArt Academie)

Mindfulness MBSR trainer

(Rob Brandsma)

Master SoulKey Therapist

(Martin Castor Peterson)

Yager Code Therapeut

(HypnoWorld)

Moeiteloos Helen

(Marlon Brammer)

Cursussen

MSP – Mental Space Psycology

(Lucas Derks)

Hypnotherapie en Verslavingen

(Erik Willems)

Opstellingen in de praktijk

(Liesbeth Stomp)

Burn-out en therapeutische aanpak

(Fred Streefkerk)

Kerntransformatie

(Andrew Austin)

IEMT

(Integral Eye Movement Therapy – Andrew Austin)

PSBK – Psychosociale Basiskennis

SOLK – Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

(Hypnos)

Virtuele Maagband

(Sheila Granger)

TCT – Trauma Collapse Technique

(Martin Castor Peterson)