Anita Koese

Anita koese in balans hypnotherapie haarlemMijn naam is Anita Koese

Na het behalen van mijn VWO-diploma lag de wereld niet bepaald aan mijn voeten. Ik was bang om de wereld in te stappen: bang om te gaan studeren, bang voor mensen, bang om niet goed genoeg te zijn et cetera.

Allerlei vooroordelen over mijzelf zaten mij hopeloos in de weg. Daardoor was studeren voor mij op dat moment onmogelijk. Ik koos toen voor de 1-jarige opleiding tot 4-talig directie secretaresse, waarna mijn arbeidzame leven begon.

“Kiezen voor mijzelf en mijn geluk”

Zo rond mijn 35e levensjaar (ik was toen getrouwd, moeder van 2 prachtige dochters en werkte part-time) begon er langzaam in mij iets te ontwaken. Ik begon wakker te worden en wilde heel voorzichtig het stof van mij afschudden. Er borrelden vragen in mij op: wie ben ik eigenlijk? Wat voor leven leid ik. Wil ik dit wel en is er nog meer?

Op dat moment begon mijn zoektocht. Toen ik mezelf en de wereld om mij heen beter begreep heb ik een aantal belangrijke en ingrijpende stappen gezet. Eén daarvan was: kiezen voor mijzelf en mijn geluk. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar dat is het niet.

“Sta voor wie je bent en wees trots op jezelf.”

Hiermee heb ik een voorbeeld gesteld aan mijn kinderen die veel beter floreerden bij een gelukkige moeder dan bij een ongelukkige moeder. Mijn gestrande huwelijk heeft mij een heel belangrijke levensles geleerd: sta voor wie je bent en wees trots op jezelf.

Daarna kon ik mijn blik naar buiten richten en de verdieping zoeken in mijn medemens:

 • Wat zijn diens achtergronden?
 • Hoe komt het dat je zo geworden bent zoals je bent?
 • Wat is er op jouw pad gekomen?
 • Hoe heb je daarmee kunnen leven?
 • Waarom gedraag je je zoals je doet?
 • Hoe kan je leren leven met je verleden en met plezier?
 • En vooral ook:in balans in het heden leven?

Leven vanuit je kern, vanuit wie je werkelijk bent en vrij van angsten, voelt als vrijheid en genieten.
 
Bekijk de hulpvragen
 

Waarom koos ik voor Hypnotherapie?

Uiteindelijk leidden de hiervoor genoemde vragen mij naar de HBO-opleiding Hypno- en Regressietherapie bij de TranceArt Academie in Den Haag. Door middel van hypnose kan je contact maken met het onderbewuste. Je kan opzoek gaan naar patronen die ergens in je leven ontstaan zijn met de daarbij behorende overtuigingen en overlevingsstrategieën.

Het voelde voor mij persoonlijk heel logisch om hier op een respectvolle manier mee te werken, te verwerken en te transformeren. Zeker gezien mijn achtergronden.

Mijn uitgangspunt is dat niet het hoofd, waarin gedachteprocessen worden beïnvloed door allerlei filters, je informatie versterkt. Maar juist het lichaam met daarin de verborgen emoties.

Opleidingen en trainingen

Na het behalen van mijn diploma en certificering Hypno- en regressietherapeut, was mijn zoektocht nog niet klaar. Ik wilde namelijk ook werken met kinderen. Dit leidde mij naar de afronding van de opleidingen:

 • Trainer Rots en Water;
 • Trainer MindfulKids;
 • De depost-HBO opleiding Nieuwetijds Kindercoach;
 • Trainer Mindfulness.

Vrouwen in de menopauze

Daarnaast heb ik mij verdiept in de problematiek van vrouwen in de menopauze; de overgang naar de tweede helft van je leven. Dit hoeft geen crisis te zijn!

De overgang is juist de tijd om oude patronen en overtuigingen los te laten, je masker af te werpen, ruimte te maken voor persoonlijke groei en te genieten van de wijsheid die jij in je hebt.

Deze vrouwen begeleid ik zowel met behulp van hypnotherapie als ook door middel van een gespecialiseerde training Mindfulness.

Mindfulness

In mijn beleving ligt Mindfulness in het verlengde van hypnotherapie. Mindfulness leert jou te leven in het hier en nú:

Wat gebeurt er nu in je lichaam, welke emotie(s) ervaar je nu, hoe wordt jij beïnvloed door jouw denkproces? et cetera.

Denk bijvoorbeeld aan de invloed van stress op jouw lichaam, dat strak en gespannen aanvoelt. Of op jouw concentratie en je slaapritme. Door bewust te leven, ben je in staat om keuzes te maken. Keuzes die op dat moment passend zijn voor jou!

Sta voor wie jij bent en wees trots op jezelf!

– Anita Koese
 
Maak een afspraak
 


Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact op!