Co-dependency (relatieverslaving)

Draait jouw leven om één persoon? Ben je volledig gericht op het invullen van behoeftes en wensen van de ander? Heb jij te veel lief? Dan kan er sprake zijn van relatieverslaving. Personen met een relatieverslaving zien alle onhebbelijkheden van de ander door de vingers. Ze denken continu de ander te kunnen helpen, waarbij ze zichzelf volledig vergeten. Ze nemen alles voor lief in de hoop zelf aantrekkelijk en lief genoeg gevonden te worden.

Als een relatie jouw emotionele/lichamelijke welzijn en veiligheid in gevaar brengt, heb je zeker te veel lief.

Waarom lukt het niet om de partner los te laten die jouw liefde niet beantwoordt (niet om jou geeft) ? En waarom kies je continu dezelfde type partner uit? Het is een continue herhaling van een patroon. Het verlangen, de haast obsessieve hunkering naar liefde, is een verslaving. Om hier van af te komen, is het allereerst belangrijk om de ernst van het probleem onder ogen te zien.

De oorzaak van het probleem schuilt vaak in een eigen angst. Angst om alleen te zijn, angst om niet waardevol/liefdevol gevonden te worden, angst om in de steek gelaten te worden, angst om niet gezien te worden. Met de obsessieve liefde voor de ander, hoop je dat je eigen angst zal wegnemen, maar het tegenovergestelde is waar. De angst wordt nog groter. Je raakt hierdoor in een negatieve spiraal. Je doet nog harder je best om liefde te verdienen om je angst verder te onderdrukken.

Hypnotherapie en co-dependency

Bij de behandeling van relatieverslaving, gaan we samen op zoek naar de oorzaak. Wat is je angst? Waardoor is deze ontstaan? Wie speelden hier een rol bij? Door gebeurtenissen uit het verleden, maken we inzichtelijk waarom je nu last hebt van deze obsessie. Door jezelf bloot te geven en aan te geven wat jouw verlangens en wensen zijn, kan inzichtelijk gemaakt worden hoe je hier op structurele wijze naartoe kunt werken.

Je leert om leegtes in jezelf op te vullen en beter om te gaan met ongemakkelijke (soms onwenselijke) emoties. Door toepassing van de gegeven oefeningen en adviezen, merk je na een aantal sessies dat je beter in je vel zit en je je zelfverzekerder voelt. Je leert om jezelf lief te hebben en jezelf op de eerste plaats te zetten. Vanuit die basis leer jij om bewuste en weloverwogen keuzes te maken in je liefde voor anderen.

Loskomen van de relatieverslaving?

 Maak een afspraak via de onderstaande button