Ervaringen

Veel weerstand in mijzelf

Soms is de therapie best zwaar geweest. Veel weerstand in mijzelf ervaren bij sommige oefeningen. Door deze te bespreken koos Anita soms een andere weg en konden we wel door. Ik ben blij met de veranderingen die het in mijzelf teweeg heeft gebracht en de groei die ik doorgemaakt heb.

Een stuk lichter en dichter bij mezelf.

Anita is een warm en zeer betrokken persoon. Zonder oordeel heeft ze mij stap voor stap begleid in verschillende sessies. Ik voelde me veilig en zeer welkom. Tijdens de eerste sessie doken we meteen het diepe in en dit herhaalde zich elke sessie. Voor mijn gevoel heeft Anita veel ervaring en kan ze je op een professionele manier begeleiden naar de kern van het ‘probleem’.

Nu na alle sessies voel ik me een stuk lichter en dichterbij mezelf. Ik durf meer voor mezelf te gaan staan, mijn grenzen te voelen en aan te geven. Ik heb veel oude ballast van mijn innerlijk kind kunnen loslaten en neem nu de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven.

Soulkey, een hele mooie verfijnde en doeltreffende ervaring.

Telefonisch had Anita mij het een en ander uitgelegd en ik kwam dan ook met duidelijke vragen naar haar toe. Het is een hele mooie ervaring om contact te kunnen krijgen met overleden familieleden. Er werd heel veel duidelijk. Het zijn warme en emotionele ervaringen. Je ervaart waar iets vandaan komt en kunt teruggeven wat niet bij jou hoort. De ontmoeting met mijn gids vond ik heel bijzonder en emotioneel. Ik wist altijd al dat hij er was maar kan hem nu nog makkelijker ontmoeten.

Het duurde al met al meer dan 3 uur, maar dat merk je helemaal niet.

Het is heel mooi om het verslag later terug te lezen, en heel bijzonder om de beelden nog steeds helder voor de geest te kunnen halen.

Het geeft een vertrouwd en rustig gevoel.

Ik had erg veel vragen, een groot gedeelte is nu duidelijk en dat geeft rust. Voor de rest van de vragen maak ik beslist nog een afspraak met Anita, ik voel zelf wanneer het juiste moment daarvoor is.

Terug naar mijn kern

Op het moment dat ik mij aanmeldde bij de praktijk van Anita was ik compleet verdwaald. Ik was losgekoppeld van mijn gevoel en wist niet goed waar ik het zoeken moest. Anita heeft mij weer teruggebracht naar mijn kern, en me weer in contact leren komen met mijn gevoel en mijn authentieke zelf. De tools die ze me heeft gegeven om mijn gevoelens te voelen, te (h)erkennen en te kanaliseren kan ik nu in iedere teruggereisde situatie gebruiken en geven mij een gevoel van kracht en gegrondheid. Dit heb ik met een andere vorm van therapie/boeken niet kunnen bereiken. Ik voel me meer gegrond en krachtiger dan ooit. Thuis in mezelf. Lieve Anita, dankjewel!

Een andere benadering

Hele prettige en veilige werkomgeving. Voor mij een “nieuwe” manier van therapie met een andere benadering, wat ik als heel prettig heb ervaren.

Het was (is) er al!

Anita heeft mij enorm geholpen. Geholpen vooral door te doen, te zijn en te luisteren. Datgene aan te dragen waar het moment (mijn moment, vraag) klaarblijkelijk om vroeg. Het was (is) er al en zij bracht dat door haar aanpak naar boven. Een aanraadster dus!

Een fijne ervaring

Er is goed naar mij geluisterd, goede feedback, veel geleerd over mijzelf.

SoulKey heeft mij inzichten en rust gebracht.

De SoulKey sessie bij Anita was voor mij een bijzonder mooie ervaring! De hele setting en de oprechte aandacht waarmee Anita dit doet, is ontzettend prettig. De sessie was heel liefdevol en verhelderend. Ik heb voor mezelf fijne bevestigingen en antwoorden gekregen, waar ik eerder niet ‘bij kon komen’. Na de sessie merkte ik ook direct verschil. Ik ervaar meer rust, alsof er een soort zijden dekentje om me heen geslagen zit. En ik krijg inzichten waar ik daadwerkelijk mee vooruit kan. Ik kom zeker nog eens terug, heel hartelijk bedankt lieve Anita!

Oude ballast losgelaten.

Dankzij Anita heb ik oude trauma’s kunnen verwerken. Zaken waar ik, door erover te praten, niet uitkwam kregen eindelijk een plekje door de hypnosebehandelingen. Door Anita’s warme en professionele aanpak, durfde ik me open te stellen en heb ik het gevoel verder te kunnen met mijn leven zonder zoveel ballast mee te dragen. Ik raad haar dan ook ten zeerste aan!

Mijn angstdromen zijn voorbij!

Al lange tijd had ik last van angstdromen wat zich uitte in schreeuwen en slaan tijdens de nacht. Niet fijn voor mijn partner en mijzelf. Mijn vrouw zette me op het spoor van hypnotherapie mede omdat zij Anita nog van vroeger kende. Ik was er wat huiverig voor, maar onder het motto “ baat het niet, dan schaadt het niet” ging ik er open in. Al snel won ze mijn vertrouwen door haar vriendelijke en professionele manier van werken. Anita analyseerde al snel waar de oorzaak van mijn probleem lag. Na enkele sessies merkte ik ’s nachts reeds een duidelijke verbetering. Ook reikte ze handvatten aan die ik kan gebruiken mochten de dromen weer opspelen. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb en kan Anita van harte aanbevelen.

Wat ik niet vond bij de psycholoog

Ik ben erg dankbaar voor de sessies bij Anita. Wanneer ik eerder vastliep ging ik naar de psycholoog en was de focus vooral op gedachten. Dat hielp ook, maar ik miste iets, wat ik bij Anita wel vond. Ik denk niet dat ik me eerder bij een therapeut zo kwetsbaar op heb durven stellen als bij Anita. Ik kreeg ik ruimte om zware emoties echt te voelen en te erkennen. Daarnaast heb ik tools gekregen om mezelf gerust te stellen/te kalmeren en te shiften naar positieve gevoelens d.m.v. hypnose/meditatie-oefeningen. Ik voel me sterker in mijn schoenen staan.

Na een paar sessies van een grote last bevrijd

Met Anita voelde ik me geluisterd en veilig. Haar vertrouwen was dus makkelijker dan verwacht. Al een grote stap voor mij. Haar betrokkenheid en haar energie zijn motiverend. Zij laat niet los totdat je de kern van jouw probleem bereikt. Dankzij haar zeer professionele begeleiding en tegelijkertijd haar warme personaliteit ben ik na een paar sessies van een grote last bevrijd.

Hartelijke dank Anita!

Ballast achter mij gelaten

Anita heeft een warm hart en was ook zeer betrokken in mij als persoon. Met het creëren van een vertrouwde omgeving en het feilloos aanvoelen waar de echte geestelijke pijn zit heeft ze me behandeld. Hiermee heb ik een belangrijke ballast achter me kunnen laten welke ik mijn leven lang met me meedroeg.

Een bijzondere SoulKey ervaring

Het contact met Anita is zeer prettig, persoonlijk echter ook professioneel.

In een paar korte zinnen heeft ze in het telefoongesprek verteld hoe de Soulkey sessie in zijn werk zou gaan en dit is een mooie voorbereiding/opwarmer.

Bij het intakegesprek voorafgaand aan de sessie voel je je al snel op je gemak, stelt Anita heldere vragen welke je ook gelijk inzichten geven (bij mij in ieder geval) en hierdoor kun je tijdens de daadwerkelijke sessie nog gerichter te werk gaan.

In het begin van de Soulkey sessie waarvan ik dacht “dat gaat me zeer makkelijk af” blokkeerde ik een beetje echter is Anita niet voor één gat te vangen en laveerde handig om het “probleem” heen en voor ik het wist waren we druk bezig om antwoorden te vinden op de vragen die ik vooraf gesteld had.

Achteraf ontvang je een digitaal geluidsbestand met de opname van de sessie, een volledig uitgewerkt verslag per mail en Anita belt je terug om te vragen hoe het nu met je gaat en wat je al hebt kunnen doen of gemerkt van de zaken die je in de Soulkey sessie “beleefd” hebt.

Een zeer prettige en fijne ervaring.

Voor herhaling vatbaar en zeker een aanrader!

Ik kan iedereen die “oud zeer” heeft aanraden om bij Anita langs te gaan

Na 3 sessies hypnotherapie waarvan de laatste gebaseerd was op de TCT (trauma collapse technique) kan ik zeggen dat dit mij bijzondere inzichten heeft gebracht.

Nare ervaringen heb ik letterlijk achter mij gelaten. De rugzak gevuld met ballast en nare herinneringen uit mijn kindertijd en jong volwassen leven ben ik “voorbij”. Ze wegen minder zwaar en drukken minder op mij. Ik weet dat de traumatische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, maar gedurende de reis er langs kreeg ik met hulp van Anita het vertrouwen daar uit te komen waar ik nu ben: veilig en vertrouwd en omringd door mensen die het goed met me voor hebben.

Ik heb me kwetsbaar durven opstellen en me overgegeven aan de deskundigheid van Anita. Ik liep er telkens verlicht en helder de deur uit, alsof ik in een nieuwe dimensie verkeerde en dat bedoel ik niet zweverig. Het luchtte me enorm op en het haalde zelfs fijne en warme herinneringen op uit mijn jeugd. Ik merk dat ik de negatieve energie van anderen veel minder aantrek en deze ook minder opzuig: ik laat het daar waar het hoort, namelijk bij de ander. Ik spreek het ook veel makkelijker uit als ik ergens geen fijn gevoel bij krijg.

Ik ben met Anita in contact gekomen in verband met o.a. chronische nekpijn en PDS (prikkelbaar darm syndroom). Ik kan iedereen die “oud zeer” heeft en daar een andere lading aan wil geven aanraden bij Anita langs te gaan.

Ik kan beter bij mezelf blijven, mijn grenzen voelen én aangeven

Dank je wel Anita voor je scherpzinnigheid en liefdevolle begeleiding. Met een paar sessies kan ik beter bij mezelf blijven, mijn grenzen voelen én aangeven op een rustige wijze. En ik heb geen black-outs meer gehad op mijn werk. Heel fijn! Je hebt veel praktische tools aangereikt die effectief zijn en die ik nog dagelijks gebruik.

In 3 behandelingen van mijn paniekerige angst af

Anita gaf mij een veilig gevoel waardoor ik mij helemaal kon overgeven aan haar begeleiding. In 3 behandelingen ben ik van mijn paniekerige angst af en kan ik vanuit vertrouwen beslissingen nemen en stappen zetten.

Anita is voor mij heel waardevol geweest

Ik loop nu zo’n 58 jaar rond op deze wereldbol. En dan ontstaat er wel een beetje zicht op de thema’s die deel uitmaken van mijn bestaan. Zaken die ik lastig vind en ook niet goed kan plaatsen.

In mijn zoektocht naar ‘verlichting’ heb ik dan ook verschillende wegen bewandeld. Zo kwam in het voorjaar van 2018 hypnotherapie op mijn pad. Anita is daarbij voor mij heel waardevol geweest. Een warme vrouw die mij heel kundig in contact bracht met mijn binnenwereld.

De inzichten die mij dat opleverde, maakte dat ik met meer ontspanning en met gerichte aandacht mijn ‘knopen’ veel losser kon maken. Ze zijn nog niet geheel ontward, maar knellen veel minder.

Ik ben Anita dankbaar voor haar hulp en betrokkenheid. Een bezoek aan haar praktijk zou ik iedereen aanraden!

Ja, ik kan Anita zeker aanbevelen

Met een lastige vraagstelling klopte ik aan bij Anita en dat was het begin van een reeks bijzondere ervaringen en gesprekken.

Ik heb door Anita mooie inzichten gekregen waar ik nog steeds dagelijks wat aan heb. Als vanzelf was het traject ten einde omdat al mijn vragen beantwoord waren. Heel fijn, maar ook een beetje jammer omdat ik het als zeer plezierig heb ervaren om met Anita te werken.

Ze is energiek, geduldig, analyserend en daarbij scherp en verfrissend. Ze ging daadkrachtig te werk, maar wel geheel afgestemd op mij als persoon waardoor ik me veilig voelde. Ja, ik kan Anita zeker aanbevelen, vooral omdat het naast een goede therapeut ook een heel fijn & mooi mens is!

Anita is snel tot de kern van het onderliggende vraagstuk gekomen

Aan jezelf werken is een goed voornemen maar in de praktijk vaak nog een hele klus. Anita heeft ervoor gezorgd dat ik in enkele bijeenkomsten een aantal steeds terugkerende onderwerpen in mijn leven (zoals eigen ruimte innemen, goed genoeg zijn, vervelende jeugdherinneringen) in een ander licht ben gaan zien. En vooral; voelen.

Op een directe maar hele prettige manier is Anita snel tot de kern van het onderliggende vraagstuk gekomen. Zij stemde haar werkwijze daarbij af op datgene waar ik mij het beste bij voelde.

Ik vond het best spannend om mij volledig open te stellen voor dat wat er mogelijk zou komen en heb mij er soms toe moeten zetten om niet tussentijds te stoppen. Ik ben echter ontzettend blij dat ik dat niet gedaan heb.

De nuchtere maar zeker ook inlevende manier van doen van Anita heeft voor lucht en ruimte gezorgd. Dat kan ik iedereen aanraden. De locatie is makkelijk te bereiken, parkeergelegenheid is er voldoende.

Anita is een ontzettend warm en betrokken persoon

Mijn eerste ervaring met hypnose bij Anita was ontzettend aangenaam: Anita is een ontzettend warm, betrokken persoon die mij op kalme en duidelijke wijze begeleid heeft in het contact met mijn onderbewustzijn waardoor ik mij vanaf het eerste moment op mijn gemak voelde.

De hypnose heeft mij meer bewustwording en inzichten gegeven waar ik meteen ontzettend veel aan heb in mijn dagelijks leven. Een ervaring die ik iedereen kan aanraden die vastloopt in zijn/haar leven om wat voor reden dan ook.

Ik heb de sessies als zwaar, maar buitengewoon nuttig ervaren

Voor ik aan hypnotherapie begon had ik al best wat ervaring met (zelf)hypnose via audiobestanden. Ik wist dus vrij goed wat ik prettig vind en wat bij mij niet zo goed werkt (bv mijn bewustzijn ergens achter laten…).

Anita overlegt dit soort voorkeuren en past de sessies erop aan.  Dat schept vertrouwen en rust. Ik heb de sessies als zwaar, maar buitengewoon nuttig ervaren.

Op allerlei manieren heb ik de handvatten gekregen die ik nodig had

Via reguliere gesprekstherapieën heb ik mijn behoorlijk heftige jeugd voor een groot gedeelte verwerkt. Ik miste alleen nog een bepaald gevoel. Het leek wel alsof ik gestopt was met voelen, alsof ik angst had om het toe te laten. En als je door wilt met je leven dan is het goed om te voelen wat er is en wat je al die jaren hebt weggestopt.

Zo kwam ik terecht bij Anita. Bij het intake gesprek wist ik dat dit voor mij zou helpen. Ik ben een half jaar om de twee weken voor een afspraak gekomen. Op allerlei verschillende manieren heb ik de handvatten gekregen die ik nodig had.

Ik sta nu beter in het leven en luister naar mijn gevoel, hoe moeilijk dat soms ook is. Ik heb van Anita een paar hypnoses op Mp3 gekregen zodat als ik het nodig heb, ik hiernaar kan luisteren.

Mijn dank hiervoor!

Anita, mijn hartelijke dank!

Doordat ik mijn hele jeugd en jongvolwassen leven gepest en gekleineerd werd had ik een flink minderwaardigheids- complex, waar  ik tot een jaar of 14 geleden flink last van had. Vanaf toen ben ik hard aan de slag gegaan met mezelf en dacht dat ik er aardig was. Tot ik een baan kreeg waar 3 personen mij zo triggerde (waaronder mijn werkgever!) dat ik me weer dat kleine onzekere meisjes voelde!

Aangezien ik eerder al eens weg was gegaan voor deze problematiek besloot ik deze baan als leerbaan te zien en te blijven en te dealen met mijn eigen probleem. Dit laatste stukje lukte mij echter niet en ik besloot op een forum voor hooggevoeligen naar tips te vragen en de tip was, neem hypnotherapie.

Aangezien ik erg nuchter ben dacht ik dat ik er niet zo gevoelig voor zou zijn. Maar besloot toch te googlen en de site van Anita was de eerste die ik zag, en alhoewel ik een tik heb om nooit de eerste link te pakken en echt uren kan snuffelen, deed ik dat dit keer wel en het voelde direct goed.

Mijn ervaring is dat Anita een rust uitstraalt waar ik jaloers op ben, en je een warm welkom gevoel geeft. Ze luistert goed, fluit je terug als je te ver afdwaalt, teken van luisteren, en ze geeft je ook niet het gevoel dat je NU Moet stoppen omdat de tijd om is. De ene keer is het iets langer dan weer korter als het zo uitkomt.

Alhoewel mijn hoofd soms dacht, dit lukt me niet, tijdens de hypno kreeg ze me wel daar waar ik moest zijn, en tot mijn stomme verbazing ging ik verder naar mijn jeugd als ik ooit gedacht had! Dat wil dus al zeggen dat we soms denken te weten waar iets vandaan komt. Omdat ik ook last van faalangst heb, hebben we dit een beetje geïntegreerd.

Ik denk dat  ik een sessie of 7 gehad heb en kan zeggen dat ik me na de derde keer voelde groeien in mijn zelf verzekerdheid en een wonder geschiede! De sfeer op werk ging vooruit en is nu zelfs erg leuk geworden! Mijn ene collega vertelde laatst dat haar zus (die me triggerde) ineens een stuk beter met me op kon schieten.

Ik heb geen ruzies meer met mijn werkgever en onlangs zelfs een vaste aanstelling  gekregen! Nu nog een cursus zoeken om mijn faalangst te checken maar denk dat ook dat wel goed zit.

Anita, mijn hartelijke dank!

In slechts drie sessies grote stappen kunnen zetten

Ik heb Anita ervaren als een warme en open persoonlijkheid, die aandachtig luistert en je de tijd geeft om je verhaal te doen.

Ze is zeer kundig in het samenstellen van de juiste mix die jij nodig hebt om tot de verandering of het doel te komen waar je naar op zoek bent.

Ik heb me zeer gesteund gevoeld en in slechts drie sessies grote stappen kunnen zetten.

Ik sta in mijn kracht, zorg goed voor mezelf en houd van mezelf

Ik voelde me toen ik me aanmeldde bij In Balans als in drijfzand verloren. Ik was uit mijn evenwicht en dat maakte me kwetsbaar en bang.

In een aantal sessies heb ik door de heldere, nuchtere benadering van Anita haar betrokken- en deskundigheid ervaren.  Ik heb o.a. leren nadenken over wat het woord ‘afhankelijkheid’ voor mij betekent, hoe ik mezelf kan beschermen en voor mezelf kan opkomen door het inzetten van verschillende aangereikte technieken.

Zo had ik onlangs bijvoorbeeld een moeilijk gesprek met een werkgever waar ik weg wilde, omdat de werkplek me benauwde. Dit gesprek had ik van te voren geoefend met Anita en als symbool van bevrijding had ik een vogel die wegvliegt bedacht.

Vroeger zou ik ‘omgepraat zijn’ om te blijven maar nu voelde ik me sterk en bleef ik bij mijn standpunt door het denken aan de vogel wat mij een fijn gevoel gaf.

Ook de affirmatie ‘ik sta in mijn kracht, zorg goed voor mezelf en hou van mezelf’, spreek ik nu graag en gemeend uit!

Wij hebben onze kanjer weer terug en de gezelligheid in ons gezin!

Wanneer je erachter komt dat je kind niet lekker in haar vel zit en mensen om je heen signalen en of tips geven over het gedrag van je kind ga je toch eens googlen. En dan blijkt dat er mensen tussen zaten die het bij het rechte eind hadden.

Onze dochter is een “Kristal Kindje”.  Je leest er hier en daar wat over maar toch blijven we een beetje sceptisch. Onze dochter zou “moeten AARDEN”.  Dat klonk voor ons wel heel zweverig.  Maar ja, het houd je wel bezig en je wil je kind toch helpen. Want ze zat echt in de knoop en wij als gezin wisten ook niet meer hoe we tot haar door konden dringen.

En dan het intense verdriet van haar tot hyperventileren aan toe. Want ze bedoelde het niet zo.  Dat doet als ouders zijnde enorm pijn. Dus snel opzoek en dan kom je via via terecht bij Anita.

Bij het intake gesprek had mijn dochter direct een klik en dat was alvast de eerste stap. Ik had me een beeld gevormd die niet klopte met de vriendelijke vrouw die zich voorstelde. Ook was het gesprek heel normaal en de oefeningen helemaal niet zweverig.  We besloten verder te gaan.

Na ieder bezoek mailde Anita mij over wat zij had besproken en welke oefeningen ze had gedaan. Ik kon daarop weer reageren en mijn bevindingen geven. Die korte lijn gaf een goed gevoel.

Wij hebben onze kanjer weer terug en de gezelligheid in ons gezin!! 

Bedankt voor je hulp en tips. Lieve groetjes:

Voor degene die dit leest en nog aarzelt: Gun het jezelf. Je bent het waard!

Ik heb veel aan de sessie van Anita gehad. Hypnotherapie vind ik een heel prettige methode, makkelijk, verrassend en diepgaand. Ik heb er veel van mijzelf (oud zeer) mee ‘opgeruimd’.

Ik vind Anita een fijn mens en een goede therapeut. Zij heeft altijd alle aandacht voor mij gehad en ze was flexibel in wat ze deed. Heb nooit het idee gehad dat ze een standaard methode op mij losliet. Ze keek elke keer weer naar wat ik op dat moment nodig had. Dat vond ik heel prettig.

Kortom: ik kan Anita van harte aanbevelen. De sessies hebben mij op een positieve manier veranderd, precies waar ik aan toe was en ik heb het gevoel dat ik weer verder kan met mijn leven.

Ik ben je heel dankbaar Anita en wens je nog veel succes toe. Ik weet je te vinden voor als dat ooit weer nodig is, dat is een fijn idee.

En voor degene die dit leest en nog aarzelt zou ik zeggen ‘Gun het jezelf. Je bent het waard! 

Dit had ik meer nodig dan ik had verwacht

Anita heeft mij geholpen naar mijn buikgevoel te luisteren. Ik trok mij veel aan van andere mensen. Ik heb nu geleerd hoe ik mensen kan helpen, zonder zelf met alle problemen te blijven zitten.

Ik leerde meer te gronden en bij mijzelf te blijven. Dit had ik meer nodig dan ik had verwacht. De sessies waren gevarieerd en een echte eyeopener.

Heel erg bedankt voor alles!

Vriendelijk en professioneel

Anita straalt warmte en rust uit, luistert goed, geeft vertrouwen, en haar wijze van werken is vriendelijk en professioneel.

Prettig, deskundig en een betrouwbare gids voor onderweg

Hypnotherapie, dat is niks voor mij. Veel te nuchter voor, dacht ik. Toch ben ik bij Anita terecht gekomen. Deze vorm van aandacht voor moeilijke en bepalende ervaringen gaat niet over waar of niet-waar, maar over herinnering en beleving. En hoe dat je kan vormen en in-de-weg-zitten.

Anita heeft me geholpen daar naar te durven kijken en op zoek te gaan naar helpende en oplossende beelden. Goed luisteren, de belangrijke onderwerpen er uit halen, daarop stapsgewijs ingaan, niet alles tegelijk: prettig, deskundig en een betrouwbare gids voor onderweg.

Het heeft me veel gebracht.

Wie zoekt naar zichzelf, zal de diepte van het eigen wezen moeten betreden

Mijn ervaringen met hypnotherapie. Er is maar een omschrijving: “wie zoekt naar zichzelf, zal de diepte van het eigen wezen moeten betreden”.

De therapie die hier wordt aangereikt is er een waarbij het innerlijke wordt onderzocht, geanalyseerd en waar nodig een andere, nieuwere en bredere dimensie krijgt waarvandaan je als ‘volwassener mens’ weer verder kan in het leven.

Wie tot het bovenstaande bereid is, hervindt een rijker leven dan tevoren. Je komt er uit met een hernieuwde energie en staat in het leven met nieuwe moed en durf.

Hypnotherapie bij Anita heb ik als zeer prettig ervaren

Hypnotherapie bij Anita heb ik als zeer prettig ervaren. Ze luistert intens, vraagt gepast door en is zeer betrokken.

De ingesproken ontspanningsoefening was treffend daardoor en haar rustige en prettige stem draagt daar aan bij.

De aangereikte technieken om b.v. pijn te bestrijden, en steviger in het leven te staan pasten mij goed en zijn daarom eenvoudig in mijn dagelijks leven te gebruiken.