Hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode die ingezet kan worden bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Je wordt in een aangename trance begeleid om de techniek in te zetten die speciaal is afgestemd op jouw persoonlijkheid en klacht. Tijdens deze trance behoud je altijd de controle over jezelf. Je zult nooit iets doen wat over je grenzen gaat. Deze trance wordt verdiept door gerichte aandacht en ontspanning, waardoor de hersengolven in een lagere frequentie terecht komen. Net zoals wanneer je gaat slapen, maar dan zonder te slapen.

Hoe werkt een hypnotherapie sessie?

Voordat we starten met de therapie vraag ik je voorgaand aan het consult een intake formulier in te vullen. Hier staan vragen over je probleem/klacht, je ouders, je hoogte- en dieptepunten en het doel dat je wilt bereiken. Na ontvangst volgt een intakegesprek waar we dieper ingaan op de verstrekte informatie. Soms ontstaan tijdens het intakegesprek al verrassende inzichten. Is het probleem duidelijk in kaart gebracht, dan starten we de therapie.

Bij hypnotherapie kunnen veel technieken ingezet worden. Denk hierbij aan een combinatie van verschillende therapieën als: ontspanningstherapie, suggestieve therapie, regressietherapie (teruggaan in de tijd), reïncarnatietherapie (voorgaand leven), innerlijk kindwerk, deelpersonen therapie, Familie opstellingen, zelfhypnose, egoversterking, essentiewerk, de helende reis (Brandon Bays), gedragstherapie, TCT (Trauma Collapse Technique) en Yager code therapie.

Welke therapie voor jou het beste is, is mede afhankelijk van jouw persoonlijkheid en je probleem. Met behulp van mijn gegeven therapie leer je om deze nieuwe inzichten toe te passen in je dagelijks leven.

Hypnotherapie helpt o.a. bij de volgende klachten:

Angsstoornis

Verhindert een specifieke angst jouw dagelijks leven? Met hypnotherapie onderzoeken we de oorzaak van jouw angst en verwijderen we deze uit jouw systeem.

Overgewicht

Bestrijd het ‘jojo-effect’! Door met hypnose veranderingen aan te brengen in jouw onderbewustzijn, kunnen we voorkomen dat het (over)gewicht terugkomt.

Traumaverwerking

Met hypnotherapie kunnen we aan de negatieve herbeleving werken, zodat het nare gevoel van het trauma verdwijnt.

Overgangsklachten

De overgang hoeft niet vervelend te zijn. Met hypnose leer je om de lichamelijke en psychische veranderingen van je lichaam te accepteren.

Onzekerheid

Vergelijk je jezelf constant met de ideale persoon? Ontwijk je daarnaast bepaalde activiteiten omdat je denkt: “Ik kan het toch niet”? Wordt zelfverzekerder door hypnotherapie

Stress/Burn-out

Met hypnotherapie gaan we op zoek naar de oorzaken die ten grondslag liggen aan jouw burn out klachten. Verminder je stressbeleving en leer stress voorkomen.

Kwaliteit en vertrouwelijkheid

Om voor optimale kwaliteit borg te staan, volg ik intervisie- en supervisiebijeenkomsten alsook diverse bijscholingscursussen. Ik ben aangesloten bij de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten). De beroepscodes van deze vereniging worden gevolgd.

Het spreekt voor zich dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met je persoonsgegevens en inhoudelijke informatie. De NBVH schrijft een geheimhoudingsplicht voor conform de beroepscode en privacywetgeving.

Meer informatie over hypnotherapie?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!