Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een behandelmethode die ingezet kan worden bij klachten van psychische aard. Je wordt in een aangename trance begeleid om de techniek in te zetten die speciaal is afgestemd op jouw persoonlijkheid en klacht.

Tijdens deze trance behoud je altijd de controle over jezelf. Je zult nooit iets doen wat over je grenzen gaat. Dit is in tegenstelling tot theater- of toneelhypnose.

Wat is hypnose?

Herken je dit? Je bent zo verdiept in een boek/krant/film dat je alles om je heen vergeet. Je bent je even niet meer bewust van de wereld om je heen. Dit heet een spontane trance.

Deze trance wordt verdiept door gerichte aandacht en ontspanning, waardoor de hersengolven in een lagere frequentie terecht komen. Net zoals wanneer je gaat slapen, maar dan zonder te slapen.

Hoe werkt een hypnotherapie sessie?

Als je eerst wilt kennismaken of meer wilt weten over de mogelijkheden, kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Voordat we starten met de therapie vraag ik je om thuis een intakeformulier in te vullen. Hierin staan vragen over je probleem/klacht, het doel dat je wilt bereiken maar ook over je ouders, de hoogtepunten en dieptepunten in je leven. Dit formulier mail je naar mij terug.

Dan volgt het intakegesprek waarop we dieper ingaan op wat je hebt aangegeven in het intakeformulier. Soms kunnen tijdens dit gesprek al verrassende inzichten ontstaan. Daarna start de therapie.


Hierbij kunnen vele technieken ingezet worden, zoals:

 • ontspanningstherapie;
 • suggestieve therapie;
 • regressietherapie (dit is teruggaan in de tijd). Hiertoe kan ook re├»ncarnatietherapie behoren            (als we uitkomen in een voorgaand leven) of zelfs voorouderregressie;
 • innerlijk kindwerk;
 • deelpersonen therapie;
 • familie opstellingen;
 • zelfhypnose;
 • egoversterking;
 • essentiewerk;
 • de helende reis (Brandon Bays);
 • gedragstherapie.
 • TCT (Trauma Collapse Technique) practitioner;
 • Yager code therapie.

Welke therapie voor jou het beste is, is mede afhankelijk van jouw persoonlijkheid en je probleem. Ze stellen je in staat om dichter bij de oorzaken van je probleem te komen en onbewuste gevoelens en negatieve overtuigingen te ervaren.

Hierdoor kan je nieuwe inzichten opdoen. Met behulp van gedragstherapie leer je om deze nieuwe inzichten toe te passen in je dagelijks leven.

Denk je dat hypnotherapie jou kan helpen en wil je een sessie inplannen? Maak dan een afspraak via de onderstaande button:


Hoeveel sessies zijn er ongeveer nodig?

Hoe lang het proces zal duren is van persoon tot persoon verschillend. Dit is afhankelijk van de eigen mogelijkheden: ben je er klaar voor? sta je open voor veranderingen? ben je gemotiveerd? et cetera.

Kwaliteit

Om voor optimale kwaliteit borg te staan, volg ik intervisie- en supervisiebijeenkomsten alsook diverse bijscholingscursussen. Ik ben aangesloten bij de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten). De beroepscodes van deze vereniging worden gevolgd.

Privacy

Het spreekt voor zich dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met je persoonsgegevens en inhoudelijke informatie. De NBVH schrijft een geheimhoudingsplicht voor conform de beroepscode en privacywetgeving.

Meer informatie over hypnotherapie?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!