Online consult

Ten tijde van Corona-maatregelen kan het zijn dat er wel behoefte is aan therapie maar dat je opziet tegen een face to face  sessie. Daarvoor bied ik de mogelijkheid om online een video consult te volgen.  Deze online consulten vinden plaats in een AVG-veilige internetomgeving zodat de privacy gewaarborgd blijft. Een consult duurt even lang als een gebruikelijke sessie, ongeveer 1,5 uur. Ook de tariefstelling blijft daarbij gelijk.

Tijdens het consult bespreken we de stand van zaken met betrekking tot je probleem, waarna een passende interventie volgt. Dit kan een visualisatie zijn, een ontspanningsoefening, een innerlijk kind oefening, een regressie of zelfs Yager code therapie.

Terugkoppeling van cliënten wijst uit dat zij een online sessie bijna hetzelfde ervaren als een face to face sessie. Het verschil zit gevoelsmatig vooral in bijvoorbeeld geen reistijd hebben, waarbij je vanuit de huiselijke situatie meteen overstapt in een sessie. Je kunt dus niet rustig aankomen en even bijkomen met een kopje thee. Het is voor beide partijen even wennen.

Cliënten gaan net zo diep in hun ervaring als bij een normale sessie, waardoor de sessie net zo effectief is. Hierbij is het van belang dat de client zijn of haar huiselijke situatie los laat en helemaal gefocust is op de sessie. Een headset kan hier goed bij helpen.

Voorbereiding online consult

  • Houd de telefoon bij de hand. Mocht de beeldverbinding niet tot stand komen, dan kunnen we elkaar bellen.
  • Via de mail stuur ik je een toegangscode van videoconsult.clickdoc.nl. Je kunt heel eenvoudig  inloggen door je volledige naam in te voeren plus de toegangscode. Dan kom je uit in een digitale wachtkamer en daar haal ik je op.
  • Leg je telefoon neer bij iemand die hem op kan nemen. Dit is een veiligheidsmaatregel voor ons beiden. Mocht er iets gebeuren (bijvoorbeeld:  je valt in slaap en ik krijg je niet wakker) dan kan ik bellen en de hulp inschakelen van de persoon die opneemt.
  • Zorg dat je thuis in een ruimte zit waarin je niet gestoord wordt. Stel huisgenoten hiervan op de hoogte.
  • Is het leven en het huis gereed om even los te kunnen laten?
  • Ga van te voren nog even naar het toilet.
  • Is de temperatuur in de kamer waar je gaat zitten aangenaam?
  • Zet ook een glas water klaar en tissues. Eventueel een notitieblok en pen.
  • Zorg dat je op een comfortabele stoel zit waarin je makkelijk kunt ontspannen. Een hoofdsteun is wel prettig.

De beeldverbinding wordt pas verbroken als je weer helemaal helder en alert aanwezig bent.

Direct een afspraak maken

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op! Wil je alvast aan de slag met een gratis luisteroefening? Lees hier hoe je alvast kunt oefenen.